Kérdéseim

Már gyerekkoromban is tele voltam a kérdésekkel. A válaszokat föleg a könyvekben kerestem, akkor még nem volt internet. De az iskolába is juthatott belölük, mert egyszer egy tanárnö azzal dicsért meg: ‘Te nagyon jól tudsz kérdezni!’. Már nem emlékszem, mi volt a kiváltó ok, lehet, hogy kellemetlenek voltak a kérdéseim?

Azóta is, általában úgy haladok a megismerés felé, hogy a bennem felmerülö kérdésekre keresem a válaszokat. Aztán, mint ezt biztosan sokan tapasztalták már, minden megtalált válasz sok újabb kérdést vet fel.

A belül örizgetett kérdéseimböl próbálok néhányat megosztani.Bár szakembereknek címkézem öket, minden hozzászólónak örülök, aki komolyan veszi a kérdést.

1. Egy kérdés az archeológusoknak.

Nemrég olvastam egy érdekes könyvet: ‘Tore zur Unterwelt’. Kiderül belöle, hogy elképzelhetö, hogy sok-sok alagút, járat hálózza be úgy a Földet, hogy nem veszünk róla tudomást. (Steiermark egy részében végzett feltárások.) Ha körbenézünk a Földön, nagyon sok helyen, minden kontinensen, találunk hasonlót: ‘sziklába vájt’ településeket, templomokat, mesterséges barlangrendszereket, stb.

A kérdés: Miért nem foglalkozik az archeológia azzal a feltevéssel, hogy mindezek egy régi civilizáció nyomai? Miért nem veszik komolyan a Platonnál található leírást, hogy volt egy magas fejlettséget elért civilizáció, amely erös földrengések és vulkánkitörések kíséretében ért véget, és mindezeknek ‘csak’ az egyik következménye volt, hogy egy része annak a szárazföldnek ma víz alatt van. A vulkánkitörések után, ami por, törmelék, stb. néhány év után letelepedett, az befedhetett sok mindent, ami ma a föld alatt van.

Könyv ajánlások a témához:

1. Graham Hancock:   Underworld  The Mysterious Origins of Civilization

Megjegyzésem hozzá: talán nem baj, hogy nem von le következtetéseket. Viszont sok mindent dokumentál.
-+-+-+
Adalék 2013.01.05. Néztem tegnap este egy érdekes filmet a TV-ben, ami ugyanezt a témát jutatta eszembe: a Hirlatzhöhle-röl. A Dachstein alatt (is) fel nem tárt gangrendszerek vannak. Vajon a barlangászok adatbázisaiban mi minden még-nem-tudjuk-hogy-fontos információ gyülhet össze?
-+-+-+

2. Kraftorte im Waldviertel Szerzök: Robert Bouchal és Gabriele Lukacs
… ha nem is a Waldviertelben, de készítettem már én is megalithekről képeket, pl.
megalith 2

megalith az erdöben

+-+-+-+

3. Andreas von Retyi: Geheimakte Gizeh-Plateau

Talán még hozzáfüzhetném Herodot -t is. Jó leírást adott a Labirintusról, a Moeris tóról.
Bennem nincs kétség afelöl, hogy ezek a föld alatti építmények sokkal régebbiek, mint mondják.
Bár igaz, nem is mondják. Titkos terület. Lezárva. Amiröl nem tudunk, amiröl nem beszélünk, az nincs.

Ma is? A 21-dik században?
Miért?

S ha most valaki megkérdezné, hogy van-e még kérdésem, azt mondanám: igen. Van.
A nagy piramisban talált nem-Szahara homok eredetéröl mi a feltételezésük? Kimutatható-e egy homok vulkáni eredete?

***************************************************************
***************************************************************
***************************************************************

2. Egy kérdés a biológusoknak.

Hányféle kommunikációs rendszer van egy élölény, egy ember szervezetében, ezek mennyire kapcsolódnak össze, és mennyire függetlenek attól, amit tudatnak nevezünk?

A kommunikációs rendszer alatt nyilván nem emberi nyelveket értek, hanem kémiai jelzéseket, kódrendszereket, elektromos szignálokat, stb.

****************************************************************
****************************************************************
****************************************************************

3.  Egy kérdés mindenkinek, aki egy szép, élettel teli bolygót szeretne.

Miért nem tanulunk, miért nem tanul az emberiség, az atomkatasztrófákból? Tegnap megnéztem a Chernobil’s Diaries cimü thrillert. Elég rémisztö, de vajon a végig-nem-gondolt valóság nem még rémisztöbb-e?

Ùjra akarják inditani a Fukushimához hasonló potenciális veszélyhelyeket. Talán érdeke valakinek, valakiknek, hogy egyre több katasztrófa legyen?

Hány civilizáció volt már, ahol az atom felhasználása indította el a pusztuláshoz vezetö utat? Nem feltétlen egy gyors, minden életet azonnal megsemmisitö rombolással, lehet, hogy sok kis chernobillal.

*******************************************************************
*******************************************************************
*******************************************************************

4.  Egy kérdés a nöknek.

Vajon akad-e nö társaim között olyan, akinek eszébe jut a sok eröszakosságot, a nök elleni elkövetett szörnyüségeket hallva, hogy voltak valaha, lehettek valaha olyan civilizációk, ahol a nök uralkodtak a férfiak felett?

Miért pont ez a kérdésem erröl a témáról?

Nem kívánom, hogy megint legyenek ilyenek, nem kívánok semmiféle történelmi bosszúállást, eröszakra eröszakkal válaszolást. Azt szeretném, ha minél több férfi megértené, hogy az eröszakkal  a saját ember-voltából veszit.

2 thoughts on “Kérdéseim

    1. time2life Szerző

      Köszöntelek, mint ehhez az oldalhoz elsö hozzászólót, 🙂
      A kérdés nem az volt, ha figyelmesen olvastad, hogy volt-e ilyen civilizáció — hányszor, hogy hívták, mi jellemezte öket, s lesz-e még — hanem az, hogy vajon miközben a nök a férfiak eröszakosságától szenvednek (lásd pl. India, bár közelebbröl is akadna példa), akkor eszükbe jut-e vajon, hogy mindez fordítva is lehet. Azt akartam kifejezésre juttatni, hogy nem szeretném, ha a férfiak eröszakossága miatt annyi rossz összegyülne, hogy az valamilyen módon invokálná az ellentétét a jelenlegi civilizációnak, vagyis egy nö uralmú következö világot, A véleményem szerint az emberré válás ott kezdödik igazán, amikor egy embert az embersége alapján ítélünk meg, s nem aszerint, hogy férfi-e vagy nö.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .