About

time to life — idö az életnek.

Nyugdíjasként kezdem ezt a blogot, tehát az aktív munkával teli évek már mögöttem vannak, és a fiam is felnött, önálló. Mégsem csak a ‘nyugalomban’ töltendö évekre gondoltam a blog címének kiválasztásánál.

Sokkal inkább az egész életre. Mi az élet? Lehetöségek halmaza, idöt kapunk, és persze nehézségeket is  — íme, kezdjél vele valamit. Néhány évtized lehetöség az életre.

Aztán, ha sikerült megérnünk a nyugdíjaskort, van egy kis idönk töprengésre is. Ezt szeretném megosztani.

Aktív dolgozó részét az életemnek IT elemzöként, softwarefejlesztöként éltem le. A munka és a gyereknevelés mellett maradt — nem túl sok — idömben a verseim voltak a társaim, a segítöim a meditációban, a regenerációban. Sokáig nem gondoltam arra, hogy publikáljam öket. Örültem, hogy ök az én privát életem.

Egy kis megjegyzés még a nyelvekhez: magyart választottam a blog nyelveként, mert ez az anyanyelvem. De évtizedek óta Bécsben élek, és angol vagy német nyelven írt bejegyzésnek, megjegyzésnek is örülök.

Like as the waves make towards the pebbled shore, so do our minutes hasten to their end;

Wie Wellen Strand bespülen Stein um Stein, gibt Zeit sich Stund um Stund, zu enden, Sporn;

Mint a kavicsos part felé a hullám, úgy futnak a halálba a perceink;

 

 

 

add another page.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .