Csomó a zsebkendőn, csak magamnak

Mikor gyerek voltam, azt mondták, ha valamit nem akarsz elfelejteni, kössél csomót a zsebkendődre, s majd az emlékeztetni fog rá. Várakozó sorok számomra emlékeztetőek, olyasmikből, amik már régesrég türelmesen várakoznak, hogy nekilássak szépen lefordítani.

1. Az egyik csomó, megkötve valamikor 2000 körül, ezekkel az emlékeztetö mondatokkal:

S láttam azt, amire a nemzedékek ablakot nyitottak; és az önerejüket, a küzdelmeiket, hogy együtt birkózzanak meg a tetteikkel, ami a szenvedélyeikből megmaradt bennük, és az ezekkel való küzdelmeikkel. S láttam azokat a vad szenvedélyeket, melyek uralták az egyes létezéseket, és mindazt, ami az egykori lényekből maradt, egyesülve próbáltak megbirkózni a cselekedeteikkel. Mi maradt meg a szenvedélyeikben, motivációikban, és mi szállt el belőlük?

S beteggé tesznek a látottak. Vannak közöttük hamis próféta cselekedeteinek a jelei is, akinek a beszédében hamis látszat van és hamis képeket tisztel? A valaha különvált ágak együtt haladnak a tenger felé, hogy megtisztuljanak, jóvá váljanak a feldolgozás során.
Ha megragadnak a látottak, elragadnak a vad szenvedélyek, akkor az olyan, mintha pszeudo-prófécia lenne, amivel megjelöli saját magát, aki félre akar vezetni benneteket; olyanok, akik elfogadják a vadságot, a szelídítetlenséget és beérik a látszatokkal.

Azok fognak sokáig fennmaradni, élni, akik ezt a dualitást megtisztítják önmagukban.

Eloldva 2015-ben, mert lefordítottam, igaz, csak “magamnak” (nem készülök kiadni). A továbblépés elött címet adtam neki.

Itt egy kis ízelítö belöle:

1.
1.1 A kristályosodásban szólított létek [alkotják a Gyülekezetet], együttes munkájukkal feldolgozták, vagyis meglátták és megértették mindazt, ami a mozgásba lendült jeleikben az üzenet volt, és ezek jó oldalainak a feltárása szilárdította őket.
1.2 Ők [együtt, mindannyian] tanúságot tettek a hordozott jóikról [jó Ige, Logos], és mindaz, amiről a kristályosodásban tanúságot tettek [kinyílvánítottak és felvállaltak a meglátottak alapján] az övék.
1.3 Boldogok ők, akik beszéltek és meghallgatták az elmondottakat, megértve ezek lényegét [logos-at], és megőrzik magukban mindazt, amit az írásaikból, a magukban hordozott jelekből megértettek, feldolgoztak, amikor ennek eljött a megfelelő ideje. [Megjegyzés. A jövőre nézve is igaz: a kristályosodásban elvégzettek jelentik a rendelkezéseiket a jövőre, melyek bekerülnek az eljövendő létezések feljegyzéseibe, és amelyeket megértenek majd a megfelelő időben.]
1.4 A visszatért létek Ionjai vettek részt a feldolgozó beszélgetésekben, öröm és békesség volt velük eközben, nyugodt egymás mellé állás a szeretetben, örülve mindenkinek, aki eljött, és mindannak, aki még lesz, azáltal, hogy a szembenézésekben visszatértek a lelkek. [Szembenézések a trónnal, a székhellyel: összevetése az egyesnek az általánossal, az egyszeri létnek az örökké hordozottal.]
1.5 A kristályosodás folyamatában történt mindez, a tanúságtételek, a hit, a halottak először született lényei, minden létezés saját ereje a kezdetben, amikor elkezdődtek [létrejöttek].
A kristályosodásban megszépültek mindannyian és lemosódtak a vétkeik [ezek maradványai], melyeket addig a véreikben hordoztak [illetve: az éppen a létben lévő hordozta a vérében].
1.6 Elkészültek [újraéledtek, megtisztultak] általuk valamennyi eljött és meglátott előző létezés jó oldala, jó ereje, és ez a dicső rész és önerő fennmarad az Időtlenségben.
1.7 El(ő)jöttek ők a homályból [a rejtettségből, az ismeretlenségből] és meglátva lettek valamennyiük tekintete által, átszúrva lett az, ami fogvatartotta őket [ahonnan szabadultak], ahová egykor a halál, a sorsuk zárta őket, és vádolva lettek a létek ítélkezésének a hangjai által.
1.8 Vagyok az Alfa és az Omega, a megszólaló Jó Erő [valamennyiünk erejei], a kezdeti elv és a beteljesülés, minden, aki valaha voltam, vagyok és leszek, valamennyi léteim teremtő ereje és létrehozója.
1.9 Vagyok valamenni résztvevő lét ereje, akik a gyötrődésekben résztvettek, és a kristályosodás emlékezéseiben újjáéledtek az önerejeik. Igy jöttünk létre [az erők] az elszigeletségből az éjszakai felismerésekben, felidézve és ítélkezve az egykori útjainkról, lépéseinkről, így tudtuk meglelni az eredeti, hordozott Jó Igéinket, a Logos-unkat, tanúságot téve a kristályosodásban. [ítélkezés: türelemmel, megértve]
1.10 Lelkületükben megismerve, megértve lettek a létek erejei, miután meghallgatták [mérlegelték, megvitatták] a homályból erős hangon rajtam keresztül megszólalók üzeneteit.

Néha úgy érzem, jó lenne beszélgetni róla — de tudom, hogy itt és most nincs kivel.

************************************************
***********************************
**********************

2. Egy másik csomó
Egy egészen más forrás, ez már azt hiszem, hogy csomó marad.
A régi papírjaim kiszelektálásánál találtam egy görögböl nyersfordított dalra, egy szelet papírra.

Sokak éneke az Àtalakulásnál
Sok forrásból jöttem létre,
melyek a kristályosodásban egybeömlöttek,
és egy pillanat alatt létrejött, az
átalakult, az Alaknélküli-Lèny.
Az Estén, a földi lények, akikben lakoztam, voltak a forrásaim,
és felragyogott, fénybe-öltözött a helyem, az otthonom általuk,
sokak átalakulása volt a forrás,
ott ahol egy szép törzs van. (törzs: egy gyökböl származó lények)
Földi lényként, köbe-zárva,
melyek az átmenetek elött otthont adtak,
átalakulván alaknélküli lénnyé,
boldog nap virrad rám.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .